Maden fra KøkkenMagi bærer det stolte Guldmærke indenfor økologi – det økologiske spisemærke. Det betyder at maden er stort set fuldstændig økologisk, og når det kan lade sig gøre er alle råvarer 100 % økologiske.
Jeg begyndte at interessere mig for økologi i 1987, da Danmark fik sin første økologilov og det kendte røde Ø-mærke blev introduceret. Siden har det været en rød tråd i min madlavning og interessen for økologien og siden også biodynamiske råvarer har udviklet sig i takt med tilgængeligheden og kvaliteten af råvarerne. Gode, friske og velsmagende råvarer er et must for god madlavning og økologien er ikke længere noget jeg tænker over, det er simpelthen en selvfølgelighed og et naturligt udgangspunkt, for al den mad jeg laver.
Økologi er for mig ikke kun at undgå gift i dyrkningen og dermed maden, men også i videst mulig omfang at bruge lokale danske råvarer i sæson. Så får jeg ikke blot de aller friskeste og mest velsmagende råvarer, men sparer også miljøet for transport mm. og er tættere på historien om den enkelte råvares tilblivelse.
Læs mere om det Økologiske Spisemærke her
Læs mere om økologiske fødevarer på Fødevarestyrelsens hjemmeside